fertilitetsförståelse sverige

Gruppkurs i Fertilitetsförståelse

Gruppkurs i Sensiplan

Under en gruppkurs i fertilitetsförståelsemetoden Sensiplan får du handledning i grupp med andra. Våra möten sker efter ett förutbestämt schema som du får i samband med kursstart. Du kan ställa dig i kö för att vänta på att en grupp fylls, eller varför inte dra med dig 2-4 vänner så kan ni genomgå denna transformerande resa tillsammans? 

Precis som i våra individuella kurser får du under ca 4 månader vägledning i hur du kartlägger din menscykel enligt Sensiplans enkla och säkra regler oavsett om ditt mål är att öka chanserna för graviditet, undvika graviditet naturligt fritt från jobbiga biverkningar (preventivmedel) eller helt enkelt för att förstå din menscykel och cykliska kropp!

Du lär känna din menscykel genom att observera och tolka cervixsekret, basalkroppstemperatur samt genom att använda olika beräkningsregler på dina egna menscykelkartor. Vi gör även övningar på menscykelkartor från olika livssituationer samt tar del utav de andra kursdeltagarnas kartor för att lära oss av varandra! 

Under kursens gång kommer du få kontinuerligt feedback på dina observationer och tolkningar vid varje tillfälle.

Kursen passar:

Kursen är perfekt för dig som är intresserad av Fertilitetsförståelse (Fertility Awareness) men känner dig överväldigad av all information som finns tillgänglig på nätet och sociala medier. Du har tröttnat på att undra “Har jag haft ägglossning eller inte?”

Du kanske redan har köpt en basalkroppstermometer (BBT) och tar din temperatur varje morgon? Använder ägglossningstest och försöker hålla koll på ditt sekret. Men det känns komplicerat och otydligt — varför är temperaturerna så ojämna och varför ser inte ditt sekret ut som det som alla pratar om online? Är ägglossningstestet positivt? Betyder en höjning i temperaturen att man kan bekräfta ägglossning eller räcker det med en så kallad “temp dipp”? 

Google ger inte många svar, och mängden råd och tips som sprids på sociala medier kan vara generella, felaktiga eller svåra att applicera på just dig och det du upplever. Det känns inte hållbart, och menscykel efter menscykel ställer du dig frustrerat samma frågor utan att bli klokare.

Vi hör dig och dina frågor! Du får all relevant information pedagogiskt uppdelat steg-för-steg i våra kurser i fertilitetsförståelsemetoden Sensiplan!

Oavsett om du är helt ny på fertilitetsförståelse, eller redan på egen hand har påbörjat din resa finns vi här för att du ska bli den självsäkra experten på din egen kropp och menscykel som du strävar efter att bli! Vi erbjuder en trygg och öppen miljö, anpassad efter dig och dina behov, där du kan ställa alla frågor kring menscykelkartläggning och det endokrina systemet som du funderar över.

Efter avslutad kurs kommer du:

N

vara säker på när du är fertil och vilka dagar som är optimala för att bli gravid, vilket kan öka chanserna för dig som aktivt försöker.

N

vara säker på när du inte är fertil och vilka delar av menscykeln du inte har risk för en graviditet, vilket är avgörande för dig som önskar ha ett biverkningsfritt preventivmedel utan exogena hormoner.

N

kunna bekräfta om du har ägglossning, regelbundna blödningar är inte ett 100% bevis och de är inte heller ett tecken på hälsa likt en regelbunden ägglossning.

N

vara säker på hur du bäst observerar ditt sekret och vilket sekretmönster du har. Du är självsäker i vad de olika sekreten innebär och förstår vad det betyder för dig, även om du kanske aldrig upplever det som du läst om på nätet.

N

ha kunskap kring vad som händer hormonellt i menscykelns olika faser, med tiden lär du dig förstå din kropp på djupet med denna insikt — både fysiskt och psykiskt.

N

se om du har en hälsosam längd på din lutealfas, längden är viktig då det bl.a. skvallrar om ägglossningens kvalité och för att ett befruktat ägg ska hinna implantera i livmodern.

N

kunna förutse mensen och veta när cykeldag 1 inträffar. Du slipper blodiga överraskningar, kan planera resor m.m. Detta gäller även dig som har oregelbundna cykler!

N

ta din basalkroppstemperatur på bäst sätt, alla behöver inte leva ett inrutat rutinliv med regelbunden sömn eller vakna exakt samma tid varje morgon. Vad som påverkar andra behöver inte påverka dig!

Kursens innehåll:

N

4 handledarsessioner á 3 timmar vardera, där du lär dig att kartlägga din menscykel enligt fertilitetsförståelsemetoden Sensiplan. Sensiplan är en av de mest beprövade och populära metoderna för fertilitetsförståelse med en bevisad effektivitet på 99,6 %.

N

Tillgång till en kursportal med informativa texter, videomaterial och quiz för att fördjupa din förståelse av menscykeln och öva på det du redan lärt dig.

N

Mailkontakt mellan dina handledarsessioner för stöd eller om du har frågor och funderingar.

N

Ett kortare uppföljningsmöte efter avslutad kurs, när du har kartlagt 4 cykler självständigt, för att säkerställa att du vet exakt hur du ska kartlägga din menscykel utefter dina mål.

N

Gemenskap med dem du lär dig med!

Kurs på plats

4999 kr

Kursen sker på plats i Hägersten. Partner får tyvärr inte medverka!

Obs! Katt finns i hemmet

 

Betala direkt eller dela upp betalningen månadsvis i upp till 6 månader!

Digital kurs

4499 kr

Kursen sker digitalt via google meets. Partner får tyvärr inte medverka!

Betala direkt eller dela upp betalningen månadsvis i upp till 6 månader!

Tillvalspaket

1000 kr

– Natural&Safe Handbook

– Natural&Safe Workbook

– Basaltermometer (BBT) från BabyPlan

 

Materialet behövs för kursen. Beställ själv via nätet eller välj tillvalspaketet för snabb och smidig leverans!

Vid kursens slut kan du vara trygg i att du kan tolka din cykel på ett korrekt sätt, oavsett om du vill uppnå eller undvika graviditet, under resten av ditt menscyklande liv.

Vi möter dig där du är i livet och stöttar dig i din resa. Känns det fortfarande oklart? Tveka inte att höra av dig så hittar vi en lösning som passar dig!

Våra andra kurser

Individuell kurs

För dig som vill ha enskild handledning för att lära dig fertilitetsförståelsemetoden Sensiplan i din egna takt. Handledningen sker digitalt eller på plats

Konsultation

För dig som vill bolla tankar och funderingar med en certifierad handledare i fertilitetsförståelse. Sker digitalt eller på plats.

Kontakta oss här

Vill du anmäla dig till en av våra kurser, eller har du en fråga eller funderingar du vill bolla? Undrar du kanske om Sensiplan är metoden för dig eller vill du veta mer om våra kurser, priser, villkor och liknande? Tveka inte att höra av dig så hittar vi en lösning som passar dig! Använd formuläret för att komma i kontakt med oss, vi svarar vanligtvis inom 24 timmar.

Ser formuläret konstigt ut? Du når oss på fertilitetsforstaelse@gmail.com

5 + 11 =