fertilitetsförståelse sverige

Möt dina handledare

Certifierad handledare | Sociala medier manager
Emma Lukkarila

Emma L är pedagog, certifierad handledare i Sensiplan, Lic. kostrådgivare och snart även hypotalamisk amenorré coach. Hennes intresse för kroppen och hälsa har präglat hela hennes liv, och när hon upptäckte fertilitetsförståelse och Sensiplan så blev det grunden till allt annat. Om du vill läsa mer om Emmas erfarenhet som användare av Sensiplan, har hon delat dessa i en intervju med SvD som du kan läsa här. Emma valde just Sensiplan av alla olika metoder av fertilitetsförståelse pga metodens enkla och vetenskapligt grundade regler. Utöver utbildningarna nämnda över går hon även fortsättande Advanced Teacher Trainings, är betatestare och svensk översättare för Read Your Body-appen. Hon har även bidragit till studier utförda av Natural Cycles med olika femtechs och delar med sig av sin kunskap på instagram @fertilityinsights.

Certifierad handledare | Web manager
Emma Hedström

Å andra sidan är Emma H en webbanalytiker som är en kronisk ja-sägare och älskar att lära sig nya saker. Har alltid haft en syn på att livet går i cykler, och att inkludera menscykeln i det tankesättet kändes naturligt. Hon är certifierad handledare i Sensiplan och har också gått Advanced Teacher Trainings, samt översatt Sensiplans cykelkarta till svenska för Arbeitsgruppe NFP (görs förhoppningsvis tillgänglig för allmänheten inom kort!). Emma är inte aktiv på sociala medier, men har hand om och underhåller hemsidan här.

Hur vi hittade till fertilitetsförståelse och Sensiplan

Efter flera år av biverkningar och ett gnagande samvete över miljöpåverkan bestämde sig Emma Lukkarila att sluta med sina hormonella preventivmedel år 2017, men att hitta rätt innebar en resa där hon fick prova sig fram. Hon har testat det mesta: de flesta appar på marknaden, Natural cycles, läst handböcker för olika fertilitetsförståelsemetoder och blivit handledd i FEMM. Hon har använt Sensiplan sedan 2018 och metoden är hennes absoluta favorit. 2019 träffades Emma och Emma, och ett år senare började även hon lära sig mer om Sensiplan. Tillsammans har vi läst kurser i näringshälsa, örtlära, det endokrina systemet och menscykeln, blivit handledda i Billingsmetoden, testat TempDrop, Read Your Body-appen och Oura ring m.m. Med dessa erfarenheter i ryggen beslutade vi oss för att gå handledarutbildningen i Sensiplan® eftersom metoden har enkla, tydliga regler och robust forskning bakom sig. Efter studier, tentor och praktik blev vi år 2022 certifierade handledare i Sensiplan® och 2023 startade vi Fertilitetsförståelse Sverige AB.

Kontakta oss så pratar vi mer!

Har du några frågor, eller vill du lära känna oss ännu bättre? Vill du ha mer info om våra certifieringar (alla utbildade Sensiplanhandledare har stämplade certifieringar!), eller undrar du över något annat?

Använd formuläret här så hörs vi vidare!

3 + 8 =

Våra kurser

Individuell kurs

För dig som vill ha enskild handledning för att lära dig Sensiplan i din egna takt. Handledningen sker digitalt eller på plats.

Gruppkurs

För dig som vill ha handledning i grupp med andra för att lära dig Sensiplan. Handledningen sker digitalt eller på plats.

Konsultation

För dig som vill bolla tankar och funderingar med en certifierad handledare i fertilitetsförståelse. Sker digitalt eller på plats.